Ansvarlighed

MARGOT arbejder primært med europæiske leverandører og producenter – alt er efter EU standarder, da det betyder gode og menneskelige arbejdsvilkår for medarbejderne.
For mere info: https://europa.eu/youreurope/business/human-resources/working-hours-holiday-leave/working-hours/index_da.htm

Alle MARGOTs tekstiler er som minimum ÖKO-Tex 100 certificeret, hvilket betyder, at du kan være sikker på, at varen er testet for skadelige stoffer, og at varen derfor er ufarlig udfra menneskers økologiske vilkår.
Se mere om ÖKO-Tex 100 standard her: https://www.oeko-tex.com

Derudover arbejder vi med GOTS-certificerede tekstiler, som er 100% økologisk og står for Global Organic Textile Standard. GOTS er verdens førende forarbejdnings label for tekstiler fremstillet af organiske fibre.
Det definerer miljøkriterier på højt niveau over hele linjen i forhold til organiske tekstiler og kræver også overholdelse af sociale kriterier.
For mere info om GOTS: https://www.global-standard.org

MARGOT producerer stort set ikke mere end det, der forudbestilles fra vore forhandlere. Dette er for at mindske en kæmpe lagerbeholdning, masseproduktion og tøjspild….. og ikke mindst, være tro mod det koncept, vi altid har forsøgt at fastholde, at du kan føle dig særlig og enestående i en MARGOT.

MARGOT ønsker ikke at anvende unødig emballage, da det er vigtigt for os, at have fokus på miljøet. Derfor, når forhandlerne modtager leveringer fra os, i genanvendte emballager, vil de opleve at de enkelte styles, som udgangspunkt, ikke er pakket ind i plast emballage.

*Der kan være undtagelse, men vi arbejder på kun at bruge 100 % genanvendt plast.

MARGOT fokuserer også på at minimere tekstilspild. (Tøjet længe leve)
Vi bryder os ikke om spild af tekstil og forsøger derfor at finde veje, hvorpå vi kan forvandle spild til nye ressourcer.

F.eks. kan det indimellem opleves at noget tekstil i lommer, foer, kanter eller andre detaljer på din MARGOT, er tekstil, som er genanvendt fra styles fra tidligere sæsoner.

I den forbindelse har vi indimellem ”STOP tekstilspilds kampagner” med unikke styles i få stk. syet i vores egne rest-tekstiler.

Derudover producerer vi pt. et katalog som kommer i et meget lille oplag (max 250 stk). Kataloget bliver brugt i forbindelse med indsalg til forretninger og et enkelt katalog kan indimellem blive lagt i forsendelse fra webshoppen.